HomeKargro Lid

Maak kennis met de leden van de Kargro Groep

Banden Plan Europa

Banden Plan Europa is een pan-Europese leider in de loopvlakvernieuwingsmarkt die het circulaire bedrijfsmodel centraal heeft gesteld in haar activiteiten en aanbod. De doelstelling van het bedrijf is haar klanten kwaliteits- en prestatiegerichte loopvlakvernieuwingen te bieden en tegelijkertijd de ervaringen omtrent loopvlakvernieuwing te herdefiniëren.

Van het ontwikkelen van optimale loopvlaktechnologieën tot het ondersteunen van wagenparken met vernieuwde banden, het bedrijf zet zich in voor haar klanten en de toekomst van loopvlakvernieuwing. Door samen te werken met innovatieve partners zoals Marangoni en Recamic, is Banden Plan Europa in staat om klanten te voorzien van loopvlakvernieuwingen van de hoogste kwaliteit.

De missie van Banden Plan Europa is het herdefiniëren van de loopvlakvernieuwingsindustrie en de perceptie ervan door banden op de markt te brengen met een lagere rolweerstand, meer grip en een langere levensduur.

Proces

Alle banden die de cyclus van de Kargro Groep doorlopen en die geschikt zijn om te worden vernieuwd, gaan naar de vernieuwingsbedrijven van Banden Plan Europa in Montfoort en Kalmthout.

De verwerkte banden volgen zowel een warme loopvlakvernieuwing (UBO) als een gepatenteerde koude loopvlakvernieuwing (Marangoni & Recamic). Alle processen en outputs zijn gebonden aan strikte inspectiemethoden en de hoogste normen van kwaliteitscertificering die de veiligheid, kwaliteit en prestaties van alle banden die uit deze productielijnen komen, garanderen.

De afzetmarkt van Banden Plan Europa

Het aanbod van Banden Plan Europa stelt bedrijven in staat hun wagenpark betrouwbaar en kosteneffectief te exploiteren en tegelijkertijd te voldoen aan de duurzaamheidsagenda. 

Snelheid, flexibiliteit en resultaat staan centraal. Bedrijven kunnen hun banden laten ophalen en vernieuwen in een tijdsbestek van twee tot drie weken. De technieken en gepatenteerde methoden van Banden Plan Europa kunnen de levensduur van gedemonteerde vrachtwagenbanden met een factor drie verlengen.

De Kargro Groep is aangesloten bij BIPAVER. BIPAVER wordt algemeen beschouwd als de meest actieve en invloedrijke beroepsvereniging van de Europese loopvlakindustrie, die de nationale loopvlakverenigingen en de belangrijkste leveranciers van de loopvlakindustrie uit 11 landen vertegenwoordigt.