HomeKargro Lid

Maak kennis met de leden van de Kargro Groep

Kargro Wereldwijd in Karkassen

Kargro is een leider in de circulaire verwerking van banden voor bedrijfsvoertuigen. Het bedrijf is actief in de aankoop, opslag, verkoop en het transport van banden op internationale basis.

Proces

Het bedrijf betrekt zijn banden van bandenspecialisten en transportbedrijven. Vervolgens voert het grondige inspecties, selecties en goedkeuringen uit van de gedemonteerde vrachtwagenbanden.

De uitkomst van deze beoordeling en selectie is eenvoudig. Ofwel komen de karkassen in aanmerking voor loopvlakvernieuwing en worden ze aangekocht en naar Banden Plan Europa gestuurd; ofwel kan hun levensduur niet meer worden verlengd en worden ze tegen betaling naar Kargro Recycling gebracht.

Banden worden dagelijks geïnspecteerd door grote teams van topinspecteurs. Alle goedgekeurde banden worden tijdens het selectieproces gesorteerd op merk en maat, waarna ze worden opgeslagen in de faciliteiten in Montfoort of Emmeloord.

De markt van Kargro

Kargro heeft zevenentwintig EURO 6 vrachtwagens die het transport verzorgen van gecontroleerde en geselecteerde banden in Nederland, België, Duitsland en Noord-Frankrijk naar het hoofdkantoor in Montfoort. Alle geselecteerde en opgehaalde kwaliteitskarkassen worden uitsluitend ingekocht via lokale handelaren binnen de genoemde landen.

Alle goedgekeurde, gesorteerde en opgeslagen karkassen worden verkocht aan een wereldwijde markt van bandenspecialisten en bandenvernieuwingsfabrieken. Momenteel exporteert Kargro haar kwaliteitskarkassen naar meer dan 40 landen wereldwijd. Alle logistiek wordt gepland en beheerd door de logistieke afdeling in Montfoort.

KRS

De Kargro inspecties vinden plaats met ondersteuning van het Casing Registratie Systeem. Een uniek, onafhankelijk, kostenbesparend en digitaal verwerkingssysteem voor klanten van Kargro.

Het systeem biedt de klanten van het bedrijf inzicht in het slijtageproces van hun banden voor commerciële voertuigen. Daarnaast analyseert het vroegtijdige uitval en kan het het rendement op kilometercontracten optimaliseren. Alle gegevens uit dit systeem kunnen online en op locatie worden geëvalueerd.