HomeKargro Lid

Maak kennis met de leden van de Kargro Groep

Kargro Recycling

Kargro Recycling is gespecialiseerd in het winnen van waardevolle stoffen uit gedemonteerde vrachtwagenbanden. Het bedrijf werd in 1982 opgericht met als missie de negatieve milieueffecten van E.L.T. (End-of-life) vrachtwagenbanden op te lossen. Vandaag de dag verwerkt en recyclet de Kargro Recyclingfabriek meer dan 60.000 ton vrachtwagenbanden per jaar.

Kargro Recycling heeft consistent geïnvesteerd in productinnovaties, verwerkingstechnologie en logistieke ontwikkeling. De toenemende marktvraag naar productverbeteringen en circulaire afvaloplossingen hebben ertoe geleid dat Kargro Recycling participeert in diverse onderzoeksprojecten; zoals onderzoek naar de mogelijkheden inzake de-vulkanisatietechnologie.

Proces

Kargro Recycling ontvangt gedemonteerde banden van Lintire en Kargro voor verwerking en vormt de volgende fase in het circulaire proces van de Kargro Groep. De in Nederweert ontvangen banden worden verwerkt tot granulaten en fijne rubber poeders, die in diverse toepassingen kunnen worden hergebruikt. Daarnaast wordt uit de banden hoogwaardig staal gewonnen en verkocht aan ijzersmelterijen.

De eindproducten van Kargro Recycling kennen vele toepassingen die variëren van dakbedekking en vloeren tot de productie van asfalt en rubber compounds. Er is een breed spectrum aan producten met multi-industriële toepassingen die via bandenrecycling worden geproduceerd. Deze toepassingen leveren waarde aan talloze projecten wereldwijd en dragen bij aan het duurzaam ondernemen en de circulaire economie.

De afzetmarkt van Kargro Recycling

Kargro Recycling verzekert haar klanten van een consistente productie van rubberpoeders en granulaten van hoge kwaliteit. Met de komst van internationaal aanvaarde kwaliteitscertificaten kunnen klanten wereldwijd granulaten en fijne poeders inkopen bij Kargro Reycling. 

Het bedrijf heeft de producten rechtstreeks uit voorraad beschikbaar gesteld aan haar klanten en kan de levering over de hele wereld realiserend.

De uit de granulaten en fijne poeders verkregen toepassingen vereisen meer maatwerk; iets dat Kargro Recycling kan leveren door nauwe samenwerking met haar partners.