HomeKargro Lid

Maak kennis met de leden van de Kargro Groep

Lintire, een vanzelfsprekende keuze

Lintire, opgericht in 1981, is een internationaal opererend bedrijf dat gespecialiseerd is in het inzamelen en circulair verwerken van versleten banden van personenauto's. Door de toenemende wereldwijde vraag groeit ons internationale commerciële netwerk exponentieel. Lintire's reputatie van kwaliteit en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste drijfveren van haar groei.

Proces

Lintire, gevestigd in Vianen, haalt de versleten banden van personenauto's op bij bandenspecialisten in Nederland, Duitsland en België. De logistiek wordt gepland, geoptimaliseerd en beheerd waarbij we voldoen aan de milieu- en klantnormen.

De ingezamelde banden worden gelost bij een van onze sorteerlijnen in Vianen, waar ze door onze ervaren keurmeesters worden geïnspecteerd en beoordeeld of ze geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Als de inspecteurs een band doorsturen naar recycling, wordt deze op transport gezet naar Kargro Recycling in Nederweert.

Wanneer banden na keuring geschikt zijn bevonden voor hergebruik, worden deze opgeslagen op grootte en kwaliteit. Na classificatie en opslag zijn de banden klaar voor export naar het buitenland binnen ons internationaal klantennetwerk.

De Lintire markt

Het commerciële netwerk van Lintire breidt zich wereldwijd uit en is aanwezig op belangrijke markten. Lintire staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid door haar klanten gecertificeerde producten en leveringen aan te bieden die ondersteund worden door een superieure logistiek. Zodra de bestellingen zijn geplaatst, worden de banden verwerkt en in containervrachtwagens geladen voor onmiddellijke levering. Op verzoek kunnen de banden worden verdubbeld (2 in 1) of verdrievoudigd (3 in 1) voor een efficiënt wereldwijd transport overzee.

Van haar verwerkingsfabriek tot de ontwikkeling van haar efficiënte logistiek, Lintire heeft gezorgd voor een exploitatiemodel dat in staat is te voldoen aan de fluctuerende marktvraag.